sobota 23. května 2015

Domácí ovesná kaše

Už mě přestalo bavit kupovat si ovesné kaše po čtyřech v předraženém balení. 
A tak jsem se rozhodla si dělat vlastní ovesnou kaši, která se dá předělat na několik způsobů.



Jak na to?

Ovesné vločky, které rozmixujete na hrubší prášek podobné struktury, jako v kupované verzi. A pokud nevíte, jaká struktura to je, rozmixujte ovesné vločky podle oka asi tak, aby byla každá malinká vločka rozdělená na 4-6 kousíčků, nebojte to poznáte.

Rozmixované vločky si dejte do nějaké sklenice(já používám tu od kávy Nescafé), ve které je budete skladovat a přidejte tak půlku lžičky jedlé sody a špetku prášku do pečiva (záleží na množství vloček).

A je to!!!
Když budete kaši připravovat, smíchejte si ji buď s kokosovou nebo obyčejnou vodou či s obyčejným nebo kokosovým, jahodovým, vanilkovým, mandlovým, rýžovým, sojovým mlékem...

Podle toho, jaké mléko přidáte se bude ubírat chuť kaše.

Smíchejte tedy vodu s kaší dejte na minutku do mikrovlnky, po minutě vypněte a můžete přidat další věci podle chuti, např. rozmačkaný banán, oříšky, mandle, chia semínka a další.
Poté zamíchejte a dejte ještě na chvíli zpět do mikrovlnky, když začne bobtnat, kaši vyndejte.

Každý má jiné chutě a proto záleží na vás, čím déle necháte kaši v mikrovlnce, tím bude více tuhá, proto ji spousta lidí po druhé do mikrovlnky už nedává.

Nakonec nazdobte ovocem a vychutnejte si skvělou a zdravou snídani.





 P.S. tipy na Vaše kaše nebo obrázky mi můžete tweetnout. :)
send me your porridge
 https://twitter.com/TynaKubesu



Žádné komentáře:

Okomentovat