sobota 30. května 2015

Mandlová ovesná kaše

V poslední době jsem propadla DIY foods a to tak, že každou chvíli zkouším nové recepty.
Ten dnešní je opět na domácí ovesnou kaši, tentokrát plnou mandlí.
Mandle jsou skvělé pro Vaše tělo a proto bychom je měli do našich jídelníčků více zařadit.

A proč je nezařadit zrovna tímhle způsobem? ...Formou zdravé, rychlé, výživné a hlavně dobré snídaně?!
Říkám ano mandle a snídaně, to je skvělá kombinace pro všechny milovníky i nemilovníky zdravého stravování.

Jdeme na to!


Suroviny:
  • Mandle mandle a zase mandle
  • ovesné (rozmixované) vločky, které se dají použít na kaši
  • mandlové máslo
  • sojové mléko

Recept:

začneme zlehka tím, že si nasypeme rozmixované ovesné vločky do mističky a zalijeme sojovým, popřípadě mandlovým mlékem.
Mléka dejte více než vloček aby jste z toho nakonec neměli maltu.
Nevím, jestli je to tak, ale když namíchám vločky s vodou nebo jiným mlékem, tak kaše nenabobtná a neztvrdne tak rychle jako když přidám právě sojové mléko.

Takže kde jsem to skončila? Jo už vím, máme směs mléka a vloček.
Do této směsi dále přidáme dvě vrchovaté lžičky mandlového másla. Můžete přidat již rozehřáté nebo hodně změklé máslo, aby se Vám s ním lépe pracovalo ale nemusíte. Nakonec přidáme na jemno rozmixované madle, nebo i ty na hrubo nasekané.

Než dáme na 30 i méně sekund do mikrovlnky, podle toho, jakou má kdo rád strukturu své kaše, všechny ingredience pečlivě zamícháme.

Poté vyndáme z mikrovlnky, ozdobíme mandlemi a další lžičkou mandlového másla, které se bude na kaši krásně roztávat i chutnat.

A co si dát ke kaši k pití, já zvolila jahodové kefírové mléko.

Přeji dobrou zdravou chuť.








Žádné komentáře:

Okomentovat